Koppeling met ReadSpeaker TextAid

Met ReadSpeaker TextAid bied je je leerlingen met dyslexie of andere uitdagingen met lezen of schrijven een online omgeving om gescande, geuploade of geplakte teksten te laten voorlezen. ReadSpeaker TextAid heeft een SSO-koppeling met MOO, waarmee alle leerlingen en medewerkers automatisch toegang krijgen tot ReadSpeaker TextAid. Op deze pagina leggen we uit hoe je deze koppeling legt.

Voordat je deze koppeling kunt leggen, heb je een licentie nodig voor ReadSpeaker TextAid. Dankzij onze samenwerking met ReadSpeaker kunnen wij deze voor scholen die MOO gebruiken tegen gereduceerd tarief aanbieden. Neem hiervoor contact op met de accountmanager van Heutink ICT.

ReadSpeaker TextAid koppelen aan MOO

Stap 1: Toestemming verlenen aan ReadSpeaker

1. Ga naar MOO Beheer, tabblad Instellingen en Informatie en druk op de knop Koppelingen.
  2. Klik op ReadSpeaker in de lijst, en geef toestemming door het schuifje naar rechts te zetten.

Stap 2: TextAid toewijzen aan je gebruikers

1. Ga naar MOO Beheer, tabblad Programma’s. Wil je TextAid toewijzen aan leerlinggroepen, selecteer dan linksboven “groep”. Als je wilt toewijzen aan personeelsgroepen, selecteer dan personeelsgroep.
  2. Zoek TextAid op in de lijst met alle beschikbare apps. Handig is om daarvoor de zoekbox te gebruiken rechtsboven.
  3. Vink de TextAid tegel aan en klik op Toewijzen. Selecteer 1 of meerdere groepen waaraan je TextAid wilt toewijzen, herhaal deze stap als je TextAid gaat toewijzen bij zowel leerlingen als personeel.

Stap 3: Klaar voor gebruik!

Alle gebruikers aan wie de TextAid tegel is toegewezen (al dan niet via een groep), hebben nu de beschikking over TextAid vanuit Programma's en kunnen deze vanuit daar direct starten. Het is uiteraard ook mogelijk om deze toe te voegen aan de startpagina.

Als je de allereerste keer TextAid opent vanuit MOO, verschijnt een vangpagina. Deze geeft je de mogelijkheid om een bestaand account te koppelen als je voorheen al met TextAid gewerkt hebt zonder MOO koppeling. Als je nog nooit met TextAid hebt gewerkt, druk je hier op “Maak nieuw account”.

Stap 4: De privacy voorwaarden accepteren

Dit scherm verschijnt ook alleen je TextAid de eerste keer gebruikt en geeft inzicht welke gegevens TextAid van je verwerkt. Alleen als je de voorwaarden accepteert, is TextAid te gebruiken. Daarna is TextAid klaar voor gebruik. Bij elke volgende inlog kom je direct in TextAid terecht.

Veelgestelde vragen

Ik krijg een foutmelding als ik ReadSpeaker open. Wat kan ik doen?

AlsTextAid wordt aangeschaft bij Heutink ICT wordt tezamen met de bestelling ook de BRIN code van de school doorgegeven aan ReadSpeaker zodat ze de school kunnen matchen met de school in MOO.

Krijg je bij het openen van TextAid vanuit MOO de foutmelding “It seems like your school doesn’t have a TextAid account! Contact your school’s administrator.”, dan is het matchen van de BRIN code niet goed gegaan. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat TextAid niet bij Heutink ICT is aangeschaft.
In zo’n geval moet het handmatig gecorrigeerd worden. Het account wat staat aangemerkt als “hoofdbeheerder” in TextAid moet dan even tezamen met het BRIN van school worden doorgegeven aan ReadSpeaker. Dit kan rechtstreeks via de support afdeling van ReadSpeaker of via de verkoopafdeling van Heutink ICT.