Wijzigen van school

Je krijgt een nieuwe collega. Ze werkte eerst op een andere school van de stichting of vereniging. Hoe krijgt ze toegang tot de MOO-omgeving van de nieuwe school?

Deze instellingen kunnen alleen gemaakt worden als je beschikt over Bovenschool beheer . Deze handleiding geldt alleen voor stichtingen waarbij leerkrachten een account hebben op het schooldomein en niet op het stichtingsdomein. Ze hebben dus een -@schoolnaam.nl account.

Werken binnen dezelfde stichting

Gebruikers samenvoegen

  1. Voer de gebruiker in het LAS in van de nieuwe school. De gebruiker is nu aanwezig op school A en school B. Dit geldt voor MOO Startportaal, maar ook voor Office365 indien de school over een SSO-koppeling  beschikt.
  2. Voeg de gebruikers samen in Bovenschools beheer volgens dit artikel: Gebruiker samenvoegen
  3. Verwijder de gebruiker permanent als deze in MOO Beheer nog in Verwijderde gebruikers staat van de oude school.

Primaire school wijzigen

  1. Ga naar Bovenschools beheer.
  2. Ga naar Alle personeel en vink de gewenste gebruiker aan.
  3. Voeg de school toe en klik bij Primaire school de gewenste school aan.
  4. Sla de wijzigingen op.

Let op: Het account zal de domeinnaam aannemen van de juiste school in Office. Heeft de school een Google koppeling? Neem dan contact op met de Servicedesk.

Werken bij een andere stichting

  • Op de oude school dient de gebruiker niet meer gekoppeld te zijn aan een groep binnen het LAS. Het account wordt dan verwijderd uit MOO. Zie hiervoor het artikel waar onderaan deze pagina naar verwezen wordt.
  • Op de nieuwe school wordt in het LAS  een nieuw account aangemaakt (als deze school gebruik maakt van MOO).
Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.