Basishub koppeling met HR-systeem

Niet alle medewerkers op een school zijn groepsleerkracht. Alleen gebruikers die als leerkracht aan een groep in het LAS zijn gekoppeld zullen via de Basispoort-koppeling automatisch een account krijgen. Daarom is het mogelijk om de Basishub aan je HR-systeem te koppelen. Nu kunnen alle medewerkers automatisch een account krijgen.

Elke nacht zal het HR-systeem met MOO synchroniseren. Zijn er wijzigingen in het HR-systeem, dan worden deze in Basishub verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe medewerkers of medewerkers die uit dienst gaan. Ook wanneer een medewerker van school wisselt, een andere functie krijgt of een naamswijziging heeft dan zal dit in de Basishub verwerkt worden. 

Basishub kan vervolgens deze wijzigingen weer synchroniseren naar andere partijen, er wordt een Office en/of Google-account gemaakt voor nieuwe medewerkers wanneer deze koppeling actief is en wijzigingen van bestaande gebruikers worden verwerkt. 

Accounts van medewerkers die als groepsleerkracht werken zullen via twee wegen bij de Basishub worden aangeboden. Zij zullen een koppeling hebben met zowel Basispoort als het HR-systeem.
Voor elke nieuwe gebruiker die aangemaakt wordt in het HR-systeem zal gekeken worden of deze persoon al een account heeft. Als dit het geval is dan zal de HR-koppeling aan het bestaande account worden toegevoegd. Is er nog geen account, dan wordt er een nieuw account gemaakt.

HR-systeem is leidend
Wanneer de gegevens in Basispoort en het HR-systeem niet meer overeenkomen dan zal Basishub uitgaan van wat er in het HR-systeem staat. Wanneer iemand een naamswijziging heeft gehad, zal in Basishub alleen de naam aangepast worden wanneer in het HR-systeem de naam correct is bijgewerkt. Een leerkracht die uit Basispoort verwijderd wordt maar nog wel in het HR-systeem actief staat zal in Basishub niet verwijderd worden.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.