De inlogassistent instellen

In het linker menu van Basishub vind je de knop instellingen. Hier kan je de inlogassistent instellen. Met de knop vul mijn IP-adres in wordt automatisch het IP-adres ingevuld van het netwerk waarmee je verbonden bent.

Je kan ook handmatig een IP-adres invullen. Met de knop Toevoegen wordt het IP-adres ingevuld bij de geregistreerde IP-adressen.

Wanneer een gebruiker nu vanaf dit externe IP-adres inlogt bij de MOO Suite wordt het inlogscherm vervangen door een scherm waar de leerling zijn groep kan kiezen (naam en afbeelding worden getoond) en vervolgens zijn account (naam en afbeelding worden getoond). De leerling hoeft dan alleen nog het (plaatjes)wachtwoord in te voeren en kan inloggen.

Wil je een IP-adres verwijderen omdat het IP-adres niet meer door de school gebruikt wordt, klik dan op het prullenbakje achter het IP-adres.

Tip:

Je kan voor zowel groepen als leerlingen een foto uploaden. Deze wordt dan ook bij de groep of bij de naam van de leerling weergegeven zoals in het voorbeeld hierboven.

Heeft jouw school een nieuw IP-adres? Controleer ook of deze al in Basispoort is aangepast. Sommige Basispoortsoftware werkt niet als in Basispoort niet het juiste IP-adres is ingevuld.