De inlogassistent instellen

Met de inlogassistent maak je inloggen voor leerlingen een stuk makkelijker. Ook als leerlingen nog niet kunnen lezen. De inlogassistent vervangt het normale inlogscherm van de MOO Suite voor een scherm waarop leerlingen eerst hun groep en dan hun eigen naam kunnen aanklikken.

In het linker menu van Basishub vind je de knop instellingen. Hier kan je de inlogassistent instellen. Met de knop vul mijn IP-adres in wordt automatisch het IP-adres ingevuld van het netwerk waarmee je verbonden bent.

Je kan ook handmatig een IP-adres invullen. Met de knop Toevoegen wordt het IP-adres ingevuld bij de geregistreerde IP-adressen. 

Wanneer een gebruiker nu vanaf dit externe IP-adres inlogt bij de MOO Suite wordt het inlogscherm vervangen door een scherm waar de leerling zijn groep kan kiezen (naam en afbeelding worden getoond) en vervolgens zijn account (naam en afbeelding worden getoond). De leerling hoeft dan alleen nog het (plaatjes)wachtwoord in te voeren en kan inloggen.

Wil je een IP-adres verwijderen omdat het IP-adres niet meer door de school gebruikt wordt, klik dan op het prullenbakje achter het IP-adres. 

Tip:

Je kan voor zowel groepen als leerlingen een foto uploaden. Deze wordt dan ook bij de groep of bij de naam van de leerling weergegeven zoals in het voorbeeld hierboven.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.