Een groep verwijderen

In Basishub kan je groepen beheren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een groep verwijderd.

  • Open Basishub.
  • Zoek de groep die je wil verwijderen. Met de tabbladen bovenaan kan je kiezen voor primaire groepen, personeelsgroepen en projectgroepen.
  • Klik op de naam van de groep.
  • Zie je de melding: Let op! Sommige velden zijn niet te wijzigen omdat deze groep is vergrendeld door een externe bron, dan is de groep ge├»mporteerd uit een externe bron, meestal het leerlingadministratiesysteem (LAS). Je zal de groep in de externe bron moeten verwijderen. De volgende dag zal de wijziging in Basishub zichtbaar zijn. 
  • Zie je geen melding dat de groep is vergrendeld door een externe bron, dan kan je in Basishub de groep verwijderen.
  • Klik op Verwijderen.
  • Bevestig dat je de groep wil verwijderen.

Wanneer je een groep verwijderd, worden de accounts van iedereen die aan de groep gekoppeld is niet verwijderd.
In de meeste gevallen hebben groepen in Basishub een koppeling met een groep in Google en/of Microsoft 365. In deze gekoppelde groepen kan nog data staan. Controleer of er nog relevante data aanwezig is in gekoppelde groepen voor je een groep verwijderd in Basishub.
Groepen die handmatig worden verwijderd worden niet gearchiveerd.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.