Van MOO Beta naar MOO Suite - juni 2023


✨ Nieuwe features

 • De volledige versie van de MOO Suite is beschikbaar voor alle klanten die gebruik maken van MOO. De MOO Suite was in bèta versie al sinds 2 november op aanvraag beschikbaar. We spreken nu echter niet meer van een bèta versie, maar van de nieuwe MOO Suite; dé digitale leer- en werkomgeving voor het onderwijs. De nieuwe omgeving werkt eenvoudiger, intuïtiever en dus beter dan ooit.
 • Voor ICT-coördinators is de mogelijkheid toegevoegd om te kunnen kiezen dat je school alleen maar in MOO Suite kan werken. Het schuifje om terug te kunnen schakelen naar de oude versie zal dan bij iedereen weggehaald worden. Zo werkt iedereen in dezelfde versie. Ben je bovenschools ICT-coördinator dan kan je er ook voor kiezen om met je hele stichting over te gaan.
 • Klasbord Ouderapp is toegevoegd aan het menu linksboven zodat je ook makkelijk Klasbord Ouderapp kan openen.
 • Bij het schuifje om te schakelen tussen de oude MOO en MOO Suite is de tekst veranderd van MOO Beta naar MOO Suite.
 • Er zijn nieuwe achtergronden toegevoegd om uit te kiezen.
 • Zowel voor het oude als het nieuwe MOO wordt het gebruik van “welkom” niet meer toegestaan om te gebruiken in een standaardwachtwoord voor MOO. We hebben overal waar een standaardwachtwoord voorkwam met welkom er in deze veranderd in een willekeurig wachtwoord dat voldoet aan het sterke wachtwoordbeleid.

  Gebruikers die hierna worden aangemaakt zullen dit nieuwe standaardwachtwoord krijgen. Wachtwoorden van gebruikers die voor deze release aangemaakt zijn -maar nog niet ingelogd of nog steeds het eerste wachtwoord gebruiken- worden niet gewijzigd.

  Het is niet meer mogelijk om (opnieuw) welkom in het standaardwachtwoord te gebruiken. Wanneer je dit probeert krijg je een melding en kan je niet opslaan.

🚀  Verbeteringen

 • Wanneer je in MOO Suite wisselt naar een andere school zal je altijd op de meest logische pagina uitkomen. Hierbij kom je nooit uit op een pagina waar je niet hoort te zijn.
  Wanneer je bijvoorbeeld het leerlingoverzicht van een groep van school A hebt open staan in het onderdeel groepen in Basishub en je schakelt naar school B, kom je uit in het groepenoverzicht van school B.
Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.