Presentis

Presentis is specialist in digitale begeleiding van leerlingen in het praktijkonderwijs (pro) en het gespecialiseerd onderwijs (go). Presentis kan aan Basishub gekoppeld worden. Zo worden leerlingen, groepen en leerkrachten automatisch geïmporteerd vanuit Presentis naar MOO Suite.

Je kan als bovenschools ICT-coördinator de koppeling inzien en configureren in Basishub.

Voor daadwerkelijke activatie dien je contact op te nemen met jouw accountmanager.

• Open Basishub.
  • Kies voor Importbronnen.
  • Klik op Presentis.

Bronnen

Op het bronnenscherm zie je koppelingen die actief zijn en koppelingen die inactief zijn. Je kan alleen actieve koppelingen aanklikken. Wil je een bron laten koppelen, neem dan contact op met je accountmanager.

Koppelgegevens

Op het koppelgegevensscherm kan je controleren of de verbinding werkt met de knop Verbinding testen. Er wordt dan gekeken of er verbinding gemaakt kan worden met Presentis en gecontroleerd of de inloggegevens kloppen. Wanneer er een fout is kan je met de muis boven de fout zweven voor meer details.

Bij Status zijn er drie mogelijke waarden:

• Niet geconfigureerd - de koppeling is nog niet ingesteld
  • Geconfigureerd - de koppeling is (gedeeltelijk) ingesteld
  • Geconfigureerd en geactiveerd - de koppeling is ingesteld en actief gemaakt

Bij koppelingen die geconfigureerd en geactiveerd zijn kan je ook zien wanneer de laatste import is geweest. Wanneer je met de muis over de laatste import zweeft zie je de details.

Instellingen

Op het instellingenscherm kan je per school de Presentiskoppeling configureren. Je kan per school zien of de koppeling actief of inactief is. Actieve koppelingen zullen nachtelijk synchroniseren. Je kan zelf een koppeling niet activeren. Dit doet Heutink ICT voor je.

Configuratie

Zorg dat je eerst de juiste school hebt geselecteerd waarvoor je de instellingen wil maken. Klik vervolgens op Configuratie om de instellingen weer te geven.

Vul de koppelgegevens bij Client ID en ClientSecret in om de schoollocaties te kunnen zien en inrichten. Zie het kader onderin voor de uitleg hoe je het Client ID en ClientSecret opvraagt.

Wanneer je school meerdere locaties heeft kan je na het invullen van het Client ID en ClientSecret de schoollocatie(s) selecteren. Er zal meteen getest worden of de verbinding correct tot stand gebracht is.

Gekoppelde gebruikers

Nadat een locatie gekoppeld is zal je bij gekoppelde gebruikers alle gebruikers zien staan. In het overzicht worden de gebruikers getoond die in zowel de importbron als de MOO Suite voorkomen en automatisch gekoppeld worden. Wanneer de koppeling niet klopt kan je deze zelf verbreken via het icoon aan de rechterzijde. De gebruikers komen dan bij de niet gekoppelde gebruikers te staan waar je zelf een juiste koppeling kan maken. Let op: je moet een ontkoppelde gebruiker wel aan een ander account koppelen, anders wordt de ontkoppelde gebruiker automatisch weer gekoppeld bij de nachtelijke synchronisatie.

Gebruikers exporteren

Onder de lijst met gebruikers kan je een export maken. Zo kan je in één oogopslag zien welke gebruikers met welke gegevens worden gesynchroniseerd. Je kan een export voor een specifieke school maken, of voor de hele stichting.

Vereiste velden voor gebruikers in Presentis

Er zijn een aantal velden in Presentis verplicht om in te vullen. Ontbreekt een van deze velden dan zal de gebruiker niet aangemaakt worden.

De volgende velden zijn verplicht bij leerlingen:

• Leerlingnummer
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Leerjaar
  • Klas

De volgende velden zijn verplicht bij personeel:

• Personeelsnummer
  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mail
  • Klas

Client ID en ClientSecret opvragen

Het Client ID en ClientSecret komen uit Presentis

• Log in op Presentis met een beheeraccount.

Linksboven staan een aantal pulldown/ filter opties. Stel deze als volgt in:

• Schooljaar: Toegekend
    • Huidige rol: Leeg
    • Tonen: Alle leerlingen
    • Locatie: <klantnaam/ locatie>
  • Kies onderin beheer. Kies in de regel daarboven de oranje knop beheer. Er wordt een nieuwe pagina geopend. Kies in het linkerzijmenu de optie “API toegang”
  • Bovenste kader; zorg dat je de optie “Algemene Presentis API”geselecteerd hebt staan/
  • Onderste kader; selecteer de koppeling “Heutink ICT” en kies wijzigen (rechtsonderin)
  • In de pop out die nu getoond wordt, zie je in het tabblad algemeen de benodigde gegevens.

Heb je hulp hierbij nodig? De helpdesk van Presentis kan je helpen, je kan ze mailen via servicedesk@presentis.nl