Wachtwoordbeleid

Als ICT-coördinator kan je in Basishub het wachtwoordbeleid voor gebruikers instellen. Zo zorg je dat iedereen met een veilig wachtwoord werkt.

Het wachtwoordbeleid is in Basishub niet in te stellen wanneer er bij MOO Suite ingelogd wordt met je Microsoft 365-wachtwoord (Azure as IDP). Het wachtwoordbeleid wordt altijd ingesteld op de primaire locatie van een gebruiker. Wanneer bijvoorbeeld medewerkers een account hebben dat eindigt op -@stichting.nl en de leerlingen op -@school.nl, dan stel je het wachtwoordbeleid voor medewerkers in bij de Basishub van de stichting en voor leerlingen stel je het wachtwoordbeleid in bij de Basishub van de school. 

Je kan het wachtwoordbeleid instellen door in Basishub naar Instellingen te gaan en dan te kiezen voor Wachtwoordbeleid

Je kan als beleid kiezen voor de volgende opties:

Zwak: Het wachtwoord bestaat uit ten minste 8 karakters. Je mag cijfers en leestekens gebruiken. Er is geen vervaltermijn.

• Middel:

Het wachtwoord bestaat uit ten minste 8 karakters. Je mag cijfers en leestekens gebruiken. De vervaltermijn is 180 dagen.

Sterk: Het wachtwoord bestaat uit ten minste 8 karakters en dient te bestaan uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale karakters zoals !, $, #. De vervaltermijn is 90 dagen.

Standaardwachtwoord 

Je kan zelf het standaardwachtwoord bepalen. Het standaardwachtwoord is het wachtwoord dat wordt ingesteld voor nieuwe gebruikers die geïmporteerd worden uit een leerlingadministratiesysteem of een HR-systeem. Wanneer bij een leerling-account het plaatjeswachtwoord wordt uitgezet wordt ook het standaardwachtwoord op dit account gezet. Het wijzigen van het standaard wachtwoord heeft geen effect op al bestaande accounts met een tekstwachtwoord. Het heeft alleen effect op accounts die na de wijziging geautomatiseerd worden aangemaakt of na het uitzetten van het plaatjeswachtwoord. Het standaard wachtwoord moet altijd voldoen aan het ingestelde wachtwoordbeleid.

Je kan een wachtwoordbeleid en standaardwachtwoord instellen voor personeel en per leerjaar. Voor personeel is het niet mogelijk om een zwak wachtwoordbeleid te kiezen. Meer informatie.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.