Standaard wachtwoord

Een nieuwe gebruiker wil natuurlijk zo snel mogelijk inloggen. In Basishub kan je het standaardwachtwoord instellen voor nieuwe accounts. Elk account dat automatisch aangemaakt wordt door een externe bron krijgt op deze manier een wachtwoord.

Dit artikel is alleen van toepassing wanneer er ingelogd wordt met een MOO-wachtwoord. Log je in bij MOO Suite met een Microsoft 365-wachtwoord dan gelden de instellingen zoals in de Microsoft omgeving gemaakt.

Je kan zelf het Standaardwachtwoord bepalen. Het standaardwachtwoord is het wachtwoord dat wordt ingesteld voor nieuwe gebruikers die geïmporteerd worden uit een leerlingadministratiesysteem (LAS) of een HR-systeem. Ook wanneer er bij een leerling-account gewisseld wordt van een plaatjeswachtwoord naar een tekstwachtwoord zal dit account het standaard wachtwoord ingesteld krijgen.

Het standaard wachtwoord moet altijd voldoen aan het ingestelde wachtwoordbeleid.

Je kan een wachtwoordbeleid en standaardwachtwoord instellen voor personeel en per leerjaar. Voor personeel is het niet mogelijk om een zwak wachtwoordbeleid te kiezen.

Elk account dat automatisch aangemaakt wordt krijgt het standaardwachtwoord zoals ingesteld.

Zodra een leerling actief staat in het LAS zal er een MOO-account aangemaakt worden, ook wanneer je pas in latere leerjaren start met werken met MOO Suite.

Het is belangrijk om een sterk wachtwoord in te stellen als standaard wachtwoord. Het is ook ten zeerste aan te raden om zo snel mogelijk een uniek wachtwoord op elk account te zetten.

Standaard wachtwoord wijzigen

Het standaard wachtwoord stel je in op de primaire locatie van het account. Voor leerlingen is dit altijd de Basishub van de school. Loggen personeelsleden in met een account op het stichtingsdomein? Dan wijzig je het standaardwachtwoord voor personeel in de Basishub van de stichting.

• Open Basishub.
  • Kies Instellingen in het menu.
  • Zorg dat het tabblad Wachtwoordbeleid is geselecteerd.
  • Je ziet een veld standaard wachtwoord voor personeel en per leerjaar.
  • Door op het oogje te klikken kan je zien wat het huidige standaard wachtwoord is.
  • Vul een nieuw wachtwoord in om deze te wijzigen.
  • Scrol naar beneden en klik op Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

Een sterk, niet te raden (standaard) wachtwoord is belangrijk. Via een MOO-account heb je vaak ook toegang tot de Microsoft 365 en/of Google-opslag locaties.